mijn stoer ventje

mijn zoontje loopt opgewonde door de living. Niet omdat hij al doorheeft dat de sint op bezoek komt, neen gewoon omdat er vol bezoek zit en mama net thuis gekomen is, mama aan wie hij zoveel moet vertellen, van de mensen die al geweest zijn, en zij die er nu zijn, toegekomen tewijl mama wég was.

ineens geklop op de ruit een zwart gezicht verschijnt en mijn zoontje kijkt stom verbaast maar nog niet bang dan verschijnt er een oude man met een lange baard, een rode mantel en een zonnebril (????) voor de ruit. Hij klemt zich aan mij vast begint te huilen, bedenkt zich dan en huilt toch niet maar roept “neen, neen” terwijl hij zich in het putteke van mijn hals verstopt en af en toe de ruit chekt. Net als hij denkt dat alles in orde is komt het vreemde duo toch wel de living binnen zeker!

Paniek allom Ik word omklemt alsof zijn leven ervan afhangt terwijl hij toch al zijn moet bijeenraapt om elke 30 seconde na te kijken of hij niet aan het dromen is en indien niet of die oude vent het nog niet is afgebold.

Als de sint de kadootjes begint uit te laden wordt ons zoontje aan de papa overgedragen, maar kadootjes of niet het kind laat zich niet verwurmen: HIJ MOET DIE RARE KWIBUS NIET

in den beginne, bij het 2de pakje is de angst al wa minder en als bij het derde pakje blijkt dat er beroep moet gedaan worden op zijn grote broerschap snokt hij van héééél ver en rillend als een riet zijn susje haar kado uit goed heilig mans handen.

Uiteindelijk begint de jonge snodaard zelfs een ruilhandeltje,  stel dat hij dat leuke stuk speelgoed die de oude man vasthoud nu eens niet krijgt omdat hij al zoveel heeft? ‘Geen probleem gewoon iets anders terug geven, dat wa minder leuk lijkt.

Op het einde van de sint’s bezoek durft de kleine stoere knul zelfs van heel ver een handje te geven, zolang de sint op zijn troon blijft zitten tenminste. En Pieterbaas krijgt zelfs een vlug kusje.

slecht van mij maar het voelt toch goed die armpjes rond je nek, weten dat je oh zo nodig bent, dat diene meter mens die anders zo stoer is, die je al durft negeren, tegenspreken of zelfs propeert te slaan jou evengoed als de reddingsboei van zijn jonge leven beschouwd.

En Ninke in dit alles? Die propeerde deze keer het wereldrecord ‘tsjokke’ te verbeteren op de Sint zijn kleed

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s