klas(se)

vandaag was het een van die grote dagen in het leven van jonge ouders.

De zoon zou ingeschreven worden op school.

Vanmorgen wij dus met het hele gezin richting Brugge.

Toen we een rondleiding kregen van de directrice was de zoon maar matig enthousiast tot we op de kleuterkoer (speelplaats in het mooi vlaams) kwamen. daar wou hij direct gaan “pelen” hoewel het regende en er geen kat te zien was. Wat er daarintegen wel te zien was waren kippen, die, eens hij doorhad dat er niet “gepeelt” ging worden, zijn volledige aandacht kregen.

Het eerste klasje dat we bezochten was, vreemd genoeg, het 2de kleuterklasje, ook dat kon hem niet boeien en hij beef dan ook mooi in de man zijn armen zitten. Echter toen we de deur van het instapklasje binnen gingen had de zoon 1 oogopslag nodig om leeftijdgenootjes te herkennen en waren we hem binnen een 100ste van een seconde “kwijt” meneer ging spelen en daarbij waren wij overbodig boomhut, ballebad, knutselhoek dat allemaal was stukken leuker dan een paar overjaarse ouders.

Dat kwijt zijn mag redelijk letterlijk worden genomen terwijl wij de andere klassen bezochten bleef het ventje rustig en vrolijk verder ‘pelen’ met de ‘kintjes’.

Al bij al ging het dus heel goed de kleine man is allesinds klaar voor school, kan zijn mannetje staan in een grotere groep met op dit moment toch al een stuk oudere kindjes.

Moet hij binnenkort naar school? Belange niet 1 september is en blijft de datum maar ge kunt er tegenwoordig niet vroeg genoeg bijzijn.

Gezien het vlotte verloop van de dag zie ik echt niet in waarom ouders zulk een drama maken van een eerste schooldag.

mijn persoonlijke mening is dan ook dat snotterende ouders aan de schoolpoort niet meer of minder dan EEN BENDE JANETTEN zijn.

Ga ik wenen op 1 september? uiteraard niet.

het zou mij allesinds verbazen als ik op 1 september huil, t zou al moeten lukken dak nog tranen over heb, ik madame stoer in hoogst eigen persoon slaag er, waarschijnlijk als enige ouder, in om al tranen met tuiten te huilen bij het INSCHRIJVEN van de zoon.

da belooft….

kijkje nemen op de nieuwe basis van ons baaske? hierzo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s