warm en warm is 2

“issen beetje warm” zegt zoon-nummer-1 “WaM” herhaalt de dochter

kan maar zo duidelijk zijn denkt u waarschijnlijk

en hoe veel fouter kan u denken.

Warm en WaM het is maar hoe ge het bekijkt. Het kan meerdere dingen betekenen “sleffe warm” kan zowel betekenen dat u het ding nog een paar seconde inde microgolf mag droppen of dat ge vriendelijk verzocht wordt het ding af te koelen. Aan u om uit te vissen wat WaM op dat moment moge betekenen.

De zoon-nummer-1 wilt u af en toe best wel op de goede weg helpen door een puntje van de sluier op te lichten.

bv “isseen beetje warm beneden” komt neer op “ge hebt mijn fles ni goed geschud en den onder kant is lichtelijk lauw” (dus warmt op of schud es deftig)

“issen beetje warm boven” komt neer op ” ge hebt mijn fles ni goed geschud en den boven kant heeft nu te warm” (dus af koelen die boel of es deftig schudden)

“issen beetje warm aan de zijkantjes” dees is een beetje een mysterie maar betekent waarschijnlijk “euhm ge gaat toch nog ni weg wacht kem nog iets om u bezig te houden”

de dochter blaast bij het woordje WaM vrolijk in het rond, nu denkt u waarschijnlijk dat dit iets duidelijker is maar neen hoor de dochter blaast zowel om af te koelen als om op te warmen dus tot zover de clue.

Nu het buiten zo warm is wilt de dochter best beginnen blazen als ze ’s middags naar binnen moet omdat het te warm wordt (deze keer om af te koelen, hoop ik)

de zoon-nummer-1 daar in tegen blijkt ’s avonds, als ze weer buiten mogen, plots zijn woordenschat te hebben uitgebreid. De zoon-nummer- nl liever kiezer kijken (kiezer beste lezer is TV want ge kunt nl kiezenwaar ge naar kijkt) en dus verkondigt hij zonder blikken of blozen “ik ga naar binnen hé mama issenbeetje koud hé”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s