Kat zoekt thuis en huis zoekt kat

40 000 las ik ergens nog niet zo lang geleden. 40 000 katten belanden er op een jaar in een of ander Belgisch asiel. Dat is zo grofweg vergeleken een gans groot dorp of kleine stad mensen in het oud-pekes-huis geplaceert.

Wegens gevonden of een scheiding, wegens geen tijd of een plots opgelopen allergie, wegens een nieuw lief of gewoon zomaar.

En zoals 40 000 vindende-scheidende-tijdloze-allergische-verliefde-gewone mensen aan de deur van het plaatselijk asiel aanbellen zo zijn er een klein handje vol die een handje vol katten een andere toekomst geven.

Een handje vol wegens uiteraard een schrijnend te kort aan middelen en vooral aan plaats. Want de pelzerige viervoeters die in hun handen belanden komen niet in een kaal hok terecht waar ’s avonds  de lichten gedoofd worden als de mensen huiswaarts keren. Neen zij plaatsen de HUISdieren in een huis.

En misschien kan u wel helpen. Misschien is uw fluwelen kater onlangs wel verhuisd naar de eeuwige muizenvelden. Misschien mist u zijn gesnor ’s avonds wel naast u in de zetel of misschien bent u wel een van die scheidende mensen en is het ’s avonds wel wat koud aan de voeten.

Misschien wilt u snorremans helemaal niet vervangen maar staat er nog een poezemandje onbewoond te wezen omdat u het zo zonde vindt het weg te smijten of misschien staat er in uw kelder wel 24 blikjes kattevoer slecht te worden omdat het toevallig een actie van wiskas was…

Misschien wil je het wel niet weggeven omdat je nog twijfelt maar vrees je een beetje dat snorremans over 21 jaar op fluwelen pootjes het hoekje omgaat. Misschien kan u dan wel zo eens overwegen om zelf kattenpleeggezin te worden. Goed u moet dan wel wat vaker afscheid nemen maar ze gaan wél naar een goede thuis en niet naar de poezenhemel ook een schoon compromis hé én je hebt regelmatig een nieuw leven in de brouwerij.

allesinds deze katten zoeken een thuis en u huis zoekt misschien wel een kat

 

Een Reactie op “Kat zoekt thuis en huis zoekt kat

  1. als mijn kinders wat groter zijn dan word ik poezenpleegmoeder ik zweer het..; wij hebben vorig jaar onze schattige kater Emilio geadopteerd via deze organisatie en ik vind het ook een superinitiatief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s