belspelletjes: van de duivel en het wijwatervat

Nu het hele land op zijn kop staat ivm het afvoeren van de al dan niet legaal zijnde belspelletjes kan ik als verwoede blogger amper achterblijven.

Vandaag las ik in de krant een interview met Bart Van den bossche, u weet wel de liefhebber van Erica’s Balkon en belspelpresentator bij uitstek.

De heer van den Bossche wijst erop dat de hele hetze totaal belachelijk is want (en luistert of leest goed) “de spelletjes zijn helemaal niet onmogelijk op te lossen Basta zelf bewijst het tegendeel: ze lossen ze op TIJDENS DE UITZENDING”

De nog steeds hoog geachte heer van den Bossche vergeet voor het gemak wel dat de Vlaamse superheld van de moment Gaëtan de Weert wél al maanden (was het niet 9 maand) bezig was met 1 sleutel te kraken én dat ze de sleutel gekraakt hebben met behulp van een door hem opgesteld computerprogramma (remember een van de neveneffecten had het wel geprobeerd, kwam wel in de buurt maar zat toch nog niet juist)

dat meneer van den bossche lijkt mij niet echt overeen te stemmen met ‘oplosbaar door de man in de straat’ deze vrouw in de straat is om te beginnen geen rekenwonder en kan bovendien niet programmeren.  Zoals zovele Belgen. Tis maar dat u het weet

zal ik u even een kleine vergelijking geven

“De mens kan vliegen en het is niet een zo moeilijk, het antwoord ligt voor de hand” zou God himself kunnen schallen over de niet bestaande prehistorische beeldbuis. In het oude Griekenland Hoorde de jonge en enthousiaste Icarus deze oproep en gelokt door de aanlokkelijke prijs van de vrijheid speelde hij enthousiast mee en stortte terstond neder. “AAh JammmmeRRRR”  tettert God er vrolijk op los “maar toch goed geprobeerd Icarus tot de volgende keer!!! Komaan mensen u ziet het het is niet Zooo moeilijk denk eens heel diep na Kommmmmaaaaaaaan mensen”

Enige tijd later zo rond de 18e eeuw moet God in de Belspelkamer hartgrondig gevloekt hebben toen de broers Mongolfiere met hun oplossing kwamen “Godverdomme” (of hoe God ook moge vloeken) “Da was klote dichtbij, kom als ge die pipo’s ziet duwt ze onder een of andere kar Miljaarde Miljaarde” en nog een goei 100 jaar lang kon God blijven oproepen tot iemand op het schitterende idee kwam een vliegtuig te bouwen en het kanaal over te vliegen. 4000 jaar vliegsleutel naar de wip of had God net die dag een “foutje” ingecalculeerd “aaaach zo dicht bij Maar Wij, enfin Ik bedoelde dat u naar Amerika moest vliegen, spijtig spijtig”

Meneer van den Bossche u bent een onnozele belspelgeit als u nu meent wat u zegt dat de spelletje helemaal niet moeilijk waren en dat u nooit het gevoel had mensen op te lichten of u bent compleet gevoelloos.

En meneer van den Bossche kunt mij de oplossing van de voorbije rekensleutel geven hij is niet moeilijk en de lijnen zijn NU open.

Advertenties

Een Reactie op “belspelletjes: van de duivel en het wijwatervat

  1. érg hé! ik moet zeggen, ik ken dien mens van in een totaal andere context en dit is zo totaal niet hoe ik hem ken. misschien dat de pers toch wat woorden verdraait heeft of uit z’n context gerukt, anders zou het me zwaar teleurstellen van hem…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s