van justebeber en 121 pareltjes

tzit eropde paasvakantie.

Elken godgansen dag stond zoon-nummer-1 te springen om naar t speelplein te gaan, u weet nog wel dat van Oranje vaar hij in de kerst ook al geweest was. Al is de zoon-nummer-1 écht niet te spreken over de openingsuren zo rond een uur of 4 -5 ’s morgens beginnen zou voor hem I-DE-AAL zijn. En voor ons ook zo redeneert hij want dan kan of papa of mama hem wegdoen als ze naar hun werk vertrekken, aja é mama.

De mama is er minder over te spreken. Dat de ecologische voetafdruk een maatje groter is geworden om dat de zoon zijn kleren elke STRONTsmerig waren en er liters badwater aan te pas zijn gekomen om de zoon te weken en te wassen en ie of wat toonbaar te maken vindt ze niet erg integendeel het bewijst maar wat zijn oogjes ook al vertelden: fun FUN en nog es fun (en stof , zand, verf en sjokomelk). Dat hij ’s avonds zijn ogen uit zijn kopje wrijft en burrelt  dat hij ‘ik ben ni moehoehoe’ maar wél slaapt als je dan met zijn flesje bovenkomt zou ook wel eens kunnen wijzen op: of de leiding zijn beulen, of hij heeft zich beestig geamuseerd.

dat hij in de eerste week ’s morgens in alle vroegte door zijn kamer springt stamt en roept (lees zingt) “WAAR IS DA FEESTJE? HIER IS DA FEESTJE!” kunnen we al iets minder appreciëren.

Maar dat hij vanavond thuiskwam al zingend “béébe béébe ooooeeeew” en erna nog nodig vond om te zeggen “mama zingt gij es van juste beber” vond ik er vér over.

langs den andere kant hebben we ook tijdens het ganse bad-pyjama-bed ritueel gezongen van zakdoekleggen en eerlijk is eerlijk ik heb dat in eeuwen ni meer gezongen en even eerlijk, ik vond het heerlijk.

Dat de zoon een schitterende paasvakantie heeft gehad en van de eerste tot de laaste seconde heeft genoten hebben wij te danken aan een ferme hand vol vrijwilligers 121 om precies te zijn of kmoet ferm mishoort hebben. En laten we nu maar eens echt heel eerlijk zijn: vele volwassenen zouden er toch een schoon lesje van kunnen leren: je vakantie ‘opofferen’ en er nog ni genoeg geld aan overhouden om je ticket voor T/W te kunnen kopen sjapoo ik zout ni doen 🙂

dus kunnen we wel uit de grond van ons hart zeggen BEDANKT, allemaal, JULLIE ZIJN STUK VOOR STUK PARELTJES

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s