Broederlijk delen

“SAMEN SPELEN SAMEN DELEN” klinkt er regelmatig door ons huis al kan het ook “samen delen samen spelen” zijn want echt duidelijk klinkt het niet. Feitelijk klinkt het meer als “samen stelen samen stelen” maar gezien de context twijfel ik aan deze laatste versie.

Uiteraard is het ook steeds degene die zich om een of andere reden benadeeld voelt die zich op deze keiharde-kleuterwet beroept.

Als de andere volgens de andere een grotere bal heeft of net dat kleurtje potlood dat (uiteraard) de andere nodig heeft of als de andere net iets trager zijn snoep heeft opgegeten en het dus LIJKT alsof die meer heeft dan roept de “benadeelde” luidkeels “SAMENSPELESAMEDELE” (of zoiets dus)

wat, soms succes heeft en al even vaak degene die ter orde geroepen wordt minstens even luid laat teruggillen “NEENDAISFANMIJE” (de dochter en de “fanmij” klinkt verdacht veel op de meeuwen uit finding nemo) of “MAGIJHEBTOOK” (de zoon)

Waarna er lustig verder getrokken geklopt gegild en gebleit wordt en meestal de mama of de papa als scheidsrechter word opgeroepen wat zowiezo tot een nieuwe gilpartij leidt bij degene die zijn gelijk niet haalt.

dus wat ons betreft laat dat delen maar, veel rustiger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s