Homohaat en andere dingen waar we trots op mogen zijn

Er kon vandaag moeilijk naast gehoord/gelezen worden. In Brussel is een jonge Homo in elkaar geklopt gewoon omdat hij, jawel, homo was.

Ik heb, net als zovelen, het facebook bericht gedeeld al, moet ik toegeven, ik er even over getwijfeld heb. Niet omdat ik wat er gebeurt is goedkeur, verre van maar wel de manier waarom het geschreven is, of, meer bepaald 1 zinnetje dat mijn haren ten bergen deed rijzen “Bart ziet er niet uit als een homo”. Ik ga er voor het gemak, gezien het vele gebruik van het woord “ons”, vanuit dat ook de schrijver homo is en toch gebruikt hij de zin “Bart ziet er niet uit alsof hij homo is”. Het scheelt dat er wél uitzien als een homo een reden zou zijn om wél in elkaar geklopt te worden. zo van “hij hevet wel zelf gezocht niet waar” een beetje naar analogie met “ze droeg een korte rok dus ze mag verkracht worden”. Belachelijk natuurlijk, zelfs al had Bart zich volledig Village People gewijs op straat begeven dan had dit nog geen aanleiding mogen geven tot dit geweld.

Ook radio 1 schonk aandacht aan deze aanval en, ze slaagden er zelfs in een een gaybasher  aan de lijn te krijgen. Deze man kon zelf geen reden geven voor zijn geweld tegen homo’s behalve dat we wel moesten weten dat het “niet echt haat is maar wel iets dat erop trekt” (???).Misschien, dacht hij ook, was het wel het gevolg van de manier waarom homo’s zich gedroegen, ja want zij zijn natuurlijk wel veel uitdagender dan “gewone mensen”, pas op, liet hij ook nog weten, ik moet er ook niet van hebben dat “gewone mensen”  uitdagend doen op straat. Hand in hand lopen met je partner, een kusje geven als je uit elkaar gaat, allemaal uitdagend gedrag volgens deze man. U weet het dus als u morgen aan de hoek van de straat een kus aan uw partner geeft voor jullie elk een andere richting uit vertrekken om te werken kan dus een reden zijn om es goed op uw plaats gezet te worden.

als toemaatje stond er in de krant dat er in Brugge een franssprekende persoon in elkaar was geklopt “omdat hij frans sprak” (voor zover de berichtgevingen kloppen natuurlijk

wat denkt u? zou onze maatschappij ferm aan het verzuren zijn?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s