geen ijsje voor Ame

10 was ze.

En ze was niet zo flink geweest.

Ze had een ijsje gepakt. Zomaar, zonder te vragen! Foei! Geen dikke vette magnum met extra nootjes, geen cornet met een vloeibare ijzig lekkere frambozenvulling,neen , een dwaze stomme ijslolly, smakeloos waterijs dus. Of het nu in haar liefdevolle omgeving thuis was of in een winkelwas dat ze zo vreselijk ongehoorzaam was geweest laten we in het midden want we weten het niet en feitelijk doet het er ook niet toe. Niet flink is niet flink. Punt uit.

Z zou het wél nooit meer doen. Dat zouden haar oma tante en nonkel haar wel een liefdevol bijbrengen.

Dat ze haar voetjes verbrande op de vloeiend hete stoep leek wel een gepaste straf. De koude van het ijs de hitte van de stoep het zou haar wel op andere gedachten brengen.

Dat de stront van de honden waarschijnlijk even smakelijk was dan het waterijsje  dat ze had genomen kon dan ook niet echt als een straf worden beschouwd eerder een tractatie waarschijnlijk.

Maar een nachte opgesloten worden in een doos van 80x30x35 dát zou haar wel op betere gedachten brengen. Zeker weten! Daarna zou ze nooit geen ijsjes meer nemen. Zekers weten!

10 was ze

Ame Deal was haar naam.

En ze zal nooit geen ijsje meer eten.

Zekers weten!

3 Reacties op “geen ijsje voor Ame

  1. waarover gaat da?

    • t staat er toch allemaal maar als ge Ame Dael intypt in google bv gadet verhaal krijgen. Ze is dus vermoord omdat ze een ijsje had gepakt, door haar eigen familie.

  2. Ja zeg Julien jong… read between the lines.
    Weer zo een triest verhaal. Te laat op de avond eigenlijk om zoiets te lezen. Heb van de slag mijn ijsje maar in de diepvries laten zitten.
    Elise had ooit eens een zakje snoep uit de rekken van de Aldi gepakt en alvast maar opengeprutst. Mijn zus had dat ietske te laat gezien. Elise werd er op attent gemaakt dat dat idd niet flink was. Zonder geschreeuw, zonder vernedering, zonder een aframmeling, zonder een moord. Inge heeft de snoepjes aan de kassa betaald en Elise heeft geen snoepjes gekregen, want gestolen snoepjes (zelfs al heeft mama ze achteraf betaald) worden niet opgesnoept.
    Tot nu toe heeft Elise niks meer ongevraagd genomen… niks meer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s