OXO

omdat we graag zeker zijn en omdat we nog altijd niet geleerd zijn vraag ik een goei maand geleden aan mijn beste vrienden van K&G: “zijn zijn benen niet te krom?”

vorsend bekijken ze de zoon-nummer-2 zijn cowboy-benen. “Mjaaah ze staan wél krom hé? vraget seffes es aan den dokter”

zegt de dokter “mjaaaah echt recht zijn ze niet hé ge zout beter eens naar de kinderarts gaan.” “neenneen echt dringent zalt niet zijn…. ma kzou nu toch ook ni te lang wachten”

wij dus naar de kinderarts “mja laat em es lopen…. eum legt em es neer… mjaah laat em nog es lopen …. mjaah den binnekant van zijn knieen groeit trager dan den buitekant mjaah jah we zullen er es foto’s van pakken en dan kunde best es nen afspraak maken met de afdeling orthopedie, en dan gaan we dat toch blijven opvolgen hé neeuh neen tis ni echt dringend ma ge moet er nu toch ook ni te lang mee wachten”

wij dus naar de radiologie wij dus telefonisch een afspraak proberen te maken.

als volgt

“hallo secretariaat orthopedie”

“goeiedag mevrouw ik ben doorgestuurd door de kinderarts ik zou een afspraak willen. Ik heb 2 namen door gekregen dokter A die het meest in kinderen is gespecialiseerd en dokter B die gespecialiseerd is in knieën bij wie zou ik het best komen”

“hoe oud ist kindje?”

“16 maand”

“en wa ist probleem”

“hij heeft O-benen”

“… bent u daar zeker van?”

“wablieft?”

“bent u zeker dat hij O-benen heeft? Op die leeftijd zijn het X-benen”

“toemaar ja dat zegt iedereen maar kom er is een verschil tussen O en X en geloof mij IK ken da verschil en tis echt een O”

“een grote O of een kleine O?”

ik vraag mij af in welk land we ons bevinden en hoeveel verschillende o’s we zo gaan bespreken

“laat ons zeggen dat er gerust een kudde varkens door kan” antwoord ik nog niet geheel doordrongen van het feit dat de vrouw aande andere kant van de lijn geheel serieus is

“… een kudde varkens” stamelt ze een beetje beduust

“jup” antwoord ik en realiseer mij plots dat we ons in B. bevinden en dat voetbal hier een nationale trots is ” allé kom laat ons zeggen dat em allesinds geen voetbalcariere zal moeten ambieren of allesinds niet als doelman”

prijs!

“aja dan zullen we best eens een afspraak maken bij dokter B” zegt de vrouw nu geheel en al mee over de grote van de O

“mijn gedacht” bevestig ik haar

“en van waar bent U?” vraagt ze

“van B. zelf” zeg ik haar

“…. en er kan een kudde varkens door???” vraagt ze verbijstert en ik hoor haar nog twijfelen als we afscheid nemen

ik voel gewoon dat ze de rest van de dag aan iedereen zal vertellen dat er in de stad een kudde varkens rondloopt die bij kleine peuters door de benen stormen en vraag mij af ik haar zal terugbellen om haar gerust te stellen

2 weken later

“Goeiemiddag mevrouw wat is het probleem” zegt dokter B terwijl de zoon-nummer-2 achter mij de kamer binnen waggelt.

“ik ben door gestuurd voor zijn O-benen ”

de dokter kijkt eens bedenkelijk naar de zoon-nummer-2 zijn cowboy-benen

“door wie bent u doorgestuurd?” vraagt hij twijfelend

“door K&G, de kinderarts en zelfs uw secretaresse iedereen vind dat het zeker moet opgevolgd worden”

” er zijn amper peuters met rechte benen mevrouw bijna elk kind heeft of X of O-benen in meer of mindere mate”

“aja? ze hebben mij nochtans gezegd dat X-benen normaal zijn en O-benen niet en dus dat ik naar u moest komen én dat we het moeten blijven opvolgen”

de dokter kijkt alsof hij ter plekke  K&G, zijn collega én zijn secretaresse wil opsluiten

“er zijn evenveel kinderen met x als met o benen” zegt hij “bovendien ziet het er een gezond kind uit (waarmee hij overduidelijk bedoelt gene magere) én hij stapte behoorlijk jong, moest hij geen O- benen hebben dat zou niet normaal zijn.”

“dus geen zorgen maken”

“dus geen zorgen maken, het zal er naar alle waarschijnlijkheid uit groeien en daarvoor zou het zelfs nóg erger kunnen worden en pas op 7 à 8 jaar kan er gesproken worden van een “probleem” maar kom bon als we iedereen er een plezier mee doen zullen we het opvolgen hé”

“tot binnen een jaar dan”

en ik vraag mij af waarom ik net 2 uur verspeelt heb in een ziekenhuis zonder parking om te horen dat er helemaal niets is om zich zorgen over te maken en even zin ik op zoete wraak en wil het secretariaat binnengaan om te vragen of het veilig is om met de zoon-nummer-2 een aantal kilometer te wandelen of dat er misschien onlangs een kudde varkens is gesignaleerd.

3 Reacties op “OXO

  1. 🙂

    En wij krijgen overal de vraag: “En? Stapt hij al?”. Na een negatief antwoord van onze kant volgt dan: “Je moet je niet ongerust maken, hij heeft nog alle tijd”…

  2. tzal wel zijn seg ze zijn gotterdomme just 16 maand allé jah 16 maand en half tegen da wij grootouders zijn hé vragen ze aan de Nils en Merlijn bij hun eerste kind op 16 maand “en heeft ze/hij nu al eindelijk zijnen eerste nobelprijs binnen”

Plaats een reactie